Somlói galuska

4 fő részére

Nehézség:

bonyolult

hozzávalók

  • 10 db tojás
  • 75 dkg porcukor
  • 50 dkg liszt
  • 2 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál kakaó
  • 1 kocka margarin
  • kevés rum
  • 2 csomag vanília ízű pudingpor
  • 2 csomag csoki puding
  • 2.4 liter tej
  • 10 dkg darált dió
  • torta bevonó

Elkészítés

Piskóta: 4 tojássárgáját 20 dkg porcukorral és 2*4 evőkanál vízzel elkeverünk. Hozzáadjuk a tojások felvert habját, valamint 20 dkg lisztet és 1 csomag sütőport. Zsírozott, lisztezett tepsiben kisütjük. Kakaós piskóta: 6 tojássárgáját 30 dkg porcukorral és 6*2 evőkanál vízzel elkeverünk. Hozzáadjuk a tojások felvert habját, 30 dkg lisztet, egy csomag sütőport és 2 evőkanál kakaót. Kisütjük és kettévágjuk. Krém: A margarint 25 dkg porcukorral és a kevés rummal elkeverjük. A 2 csomag vaníliás pudingot 1 liter tejjel felfőzzük. Ha kihűlt a vajas krémmel összekeverjük és 10 dkg darált diót hozzá adunk. Ezt a mennyiséget kettészedjük. Csokimáz: 2 csomag csoki pudingot felfőzünk 1,4 liter tejjel, amikor sűrüsödni kezd hozzákeverjük a tortabevonót és 2 evőkanál kakaót. Majd hideg vízbe beleállítjuk a lábast és folyamatosan kevergetve lehűtjuk. Ha készen van, akkor a következő sorrendben egymásra tesszük: kakaós piskóta, krém, sima piskóta, krém, kakaós piskóta. Ha kész néhány órára hűtőbe tesszük. Kisebb kockákra vágva, csokimázzal leöntve és tejszínhabbal lefújva tálaljuk.

Megjegyzés

A receptet "Moncsi" néven küldték be.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.